За Силаги Агро
Силаги Груп ООД , е в бизнеса с орехи и ядки от 2016 г., когато започва да наема орехови масиви в Русенския регион. Освен изкупвателен пункт, фирмата има модерна производствена база в село Батишница, община Две могили. Нашата цел е да постигнем и предложим най-добро съотношение между качество и цена чрез прецизен контрол на всеки етап от производството.
Бране
Орехът е изключително капризен плод. Ако прекара твърде много време в зелената си обвивка, съдържащият се йод в нея прониква през черупката . Така ядката потъмнява и става горчива на вкус. Ако брането започне по-рано, ядката остава малка и губи от полезните си свойства. За да гарантираме добро качество на нашата продукция, контролът започва още при брането. Качеството на събрания плод се гарантира от отглежданите сортове в наети орехови масиви. Зелената обвивка ена пресните орехи се бели веднага, за да не увреди вида и вкуса на ядката.
Сушене
Сушенето е важен процес за по-дълго съхранение и за извличане на ненужната влага от току-що набраните орехи. Силаги Груп не използва широко разпространената практика да обработва черупковите плодове с нафтови сушилни или газови горелки, което влошава влошава качеството на продукцията за сметка на бързината. Производствената база разполага с две електрически сушилни. Те могат да обработват 5 кубика орехи на час. Плодът е добре изсушен със запазен цвят и вкус на ядката.
Съхранение
Правилното съхранение е неизменна част от качествената продукция. За да предлагаме пресни орехи със запазени вкусови качества, ние съхраняваме черупковия плод колкото може по-дълго. Ядките от него се извличат само след предварителна заявка.
Преработка
Качественото отделяне на ореха от черупката е един от последните етапи в производството. Силаги Груп разчита на нова и модерна апаратура, поточна линия от машини за калиброване, сортиране и отделяне на орехи. (снимка на инспекционната лента). За да гарантираме липсата на остатъци от черупки в отделените ядки, нашата продукция минава през задължителна проверка на качеството от оператори в производството.
Пакетиране
При пакетирането на готовата продукция се спазват всички задължителни изисквания за физически и санитарен контрол. Ядките се влагат във вакуумирани найлонови торби, които се пълнят в кашони на палети .Пакетираните ядки престояват в склад за готова продукция не повече от 24 часа, освен ако не се съхраняват в хладилна камера по желание на клиента.
Транспорт
Готовата продукция се товари на палети и се транспортира със специализирани бусове. Приетите заявки за русенска област се изпълняват в рамките на деня. Работим с клиенти на едро в страната и чужбина.
× > <